LANGUAGE FOCUS UNIT 1: FRIENDSHIP TÌNH BẠN

     

Unit 1: Friendship – giờ đồng hồ Anh Lớp 11

E. Language Focus

E. Language Focus Unit 1 Trang 19 SGK giờ Anh Lớp 11

Pronunciation

Pronunciation: /dʒ/ – /tʃ/

Grammar:

Infinitive with toInfinitive without to

Practise reading aloud these sentences (Thực hành hiểu to đa số câu sau)

1. Just outside the village, there’s a bridge.

Bạn đang xem: Language focus unit 1: friendship tình bạn

2. Jane always enjoy George’ jokes.

3. Two jeeps went over the edge of the bridge.

4. Which picture vày you think the child wants to change?

5. Vày you lượt thích French salad and fish & chips?

Grammar

Exercise 1. Put the words in the correct order to lớn make sentences, writing the main verb in the present simple and making the other an infinitive with to. (Đặt những từ đúng máy tự để chế tạo thành các câu, viết rượu cồn từ thiết yếu ở thì bây giờ đơn và đụng từ không giống dưới hình thức nguyên mẫu tất cả “to”.)

Examples:

– train catch she a have

She has a train to catch

– lot of a housework there be do

There is a lot of housework to do?

1. Who something eat want?

_________________________________

2. Letters I write some have.

_________________________________

3. Delighted hear I be the news.

_________________________________

4. My shopping some mother vị have.

_________________________________

5. Always much talk have you too about.

_________________________________

6. Lovely see it again you be.

_________________________________

7. Out cold it go too be.

_________________________________

8. Passed exams know happy I be that you have the.

_________________________________

Hướng dẫn giải

1. Who something eat want?

Đáp án: Who wants something to eat? (Ai muốn ăn uống chút gì nào?)

2. Letters I write some have.

Đáp án: I have some letters khổng lồ write. (Tôi có vài bức thư phải gửi đi.)

3. delighted hear I be the news.

Đáp án: I am/ was delighted to lớn hear the news. (Tôi hết sức vui lúc nghe tin đó.)

4. my shopping some mother vày have.

Đáp án: My mother has some shopping khổng lồ do. (Mẹ của tôi tất cả vài thứ cần mua sắm.)

5. Always much talk have you too about.

Đáp án: You always have too much to talk about. (Bạn muốn luôn luôn có rất nhiều điều để nói.)

6. Lovely see it again you be.

Đáp án: It’s lovely to lớn see you again. (Thật vui khi được chạm mặt lại bạn.)

7. Out cold it go too be.

Xem thêm: Cách Phá Trình Tạo Mã Trên Facebook, Hướng Dẫn Link Phá Trình Tạo Mã Facebook

Đáp án: It is/was too cold khổng lồ go out. (Trời quá lạnh để đi ra ngoài.)

8. passed exams know happy I be that you have the.

Đáp án: I am happy to know that you have passed the exams. (Tôi siêu vui khi biết rằng các bạn đã qua các bài thi.)

Exercise 2. Rewrite the sentences, using the words given in brackets. (Viết lại câu, sử dụng các từ mang đến sẵn trong ngoặc.)

Examples:

– They arrived home late. (He saw)

He saw them arrive trang chủ late.

– She didn’t want khổng lồ stay there for the weekend. (They made her)

They made her stay there for the weekend.

1. They Slot out of the car. (The police watched)

____________________________________

2. They allowed him to write a letter to lớn his wife. (They let)

____________________________________

3. They talked in the next room. (I heard)

____________________________________

4. The customs officer told him to mở cửa the briefcase. (The customs officer made)

____________________________________

5. The mèo jumped through the window. (The boy saw)

____________________________________

6. Maybe the company will ask him lớn pay some extra money. (Do yon think the company will make)

____________________________________

7. The animal moved towards me. I felt it. (I felt)

____________________________________

8. She wants lớn go for a picnic. (Do you think her parents will let)

____________________________________

Hướng dẫn giải

1. They Slot out of the car. (The police watched)

Đáp án: The police watched them mix out of the car. (Cảnh gần kề thấy họ bước thoát ra khỏi xe.)

2. They allowed him to write a letter to his wife. (They let)

Đáp án: They let him write a letter to lớn his wife. (Họ nhằm anh ấy viết thư cho vợ.)

3. They talked in the next room. (I heard)

Đáp án: I heard them talk in the next room. (Tôi nghe họ rỉ tai phòng mặt cạnh.)

4. The customs officer told him to xuất hiện the briefcase. (The customs officer made)

Đáp án: The customs officer made him mở cửa the briefcase. (Nhân viên hải quan bắt anh ta mở tư trang ra.)

5. The cat jumped through the window. (The boy saw)

Đáp án: The boy saw the mèo jump through the window. (Cậu bé nhỏ nhìn chú mèo nhảy đầm qua cửa ngõ sổ.)

6. Maybe the company will ask him lớn pay some extra money. (Do yon think the company will make)

Đáp án: vày you think the company will make him pay some extra money? (Bạn có nghĩ doanh nghiệp sẽ buộc anh ấy trả tiền thừa?)

7. The animal moved towards me. I felt it. (I felt)

Đáp án: I felt the animal move towards me. (Tôi cảm giác con thứ đó đi về phía tôi.)

8. She wants lớn go for a picnic. (Do you think her parents will let)

Đáp án: vị you think her parents will let her go for a picnic? (Bạn bao gồm nghĩ bố mẹ cô ấy sẽ để cô ấy đi dã ngoại không?)

Các chúng ta Vừa coi Qua câu chữ E. Language Focus Unit 1 Trang 19 SGK tiếng Anh Lớp 11. Bài bác Học bao hàm Pronunciation, Grammar, Sau bài học kinh nghiệm Này Các các bạn sẽ Đến Unit 2: Personal Experiences, các bạn Cùng theo dõi Nhé.

Xem thêm: Thế Nào Là Biến Thái Của Côn Trùng Có Mấy Kiểu Biến Thái? Sự Biến Thái Của Côn Trùng


Các nhiều người đang xem E. Language Focus Unit 1 Trang 19 SGK giờ Anh Lớp 11 ở trong Unit 1: Friendship trên Tiếng Anh Lớp 11 môn giờ Anh Lớp 11 của thietkewebshop.vn. Hãy thừa nhận Đăng ký Nhận Tin Của website Để cập nhật Những tin tức Về học Tập mới nhất Nhé.